-
GALARETKA Z AGAREM ANANAS - POMARAŃCZA BEZGLUTENOWA 45 g - CELIKO CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)
Symbol:
5900038002364
3.00
Cena przesyłki | 23 |
Dostępność | Duża dostępność 688 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN | 5900038002364 |
Zamówienie telefoniczne: 515771938
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
izomaltuloza*, sok ananasowo-pomarańczowy w proszku 16,6 % (maltodekstryna, zagęszczony przecierowy sok z ananasa, zagęszczony przecierowy sok z pomarańczy z cząstkami, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, cytrynian sodu, barwnik: beta karoten, substancja żelująca: agar, aromaty.
Izomaltuloza* jest węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier.
OPIS
Nie zawiera żelatyny. Szybko tężeje. Świetnie nadaje się do deserów, ciast i żelek. Odpowiednia dla osób stosujących dietę bezglutenową oraz dbających o linię.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia.
2. Galaretkę gotować przez 2-3 minuty, cały czas mieszając.
3. Przelać do naczynia, wystudzić.
Według uznania do smaku można dodać słodzik lub cukier (około 1-2 łyżeczki)
Aby przygotować żelki wystarczy użyć 50 ml mniej wody i rozpuszczoną galaretkę rozlać do silikonowych foremek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1547 kJ/364 kcal
Tłuszcz: <0,5 g<br/>w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g<br/>Węglowodany: 89 g
w tym cukry: 79 g
Błonnik: 3,8 g
Białko: <0,5 g<br/>Sól: 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: MLEKO, SOJĘ i ich produkty pochodne
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
izomaltuloza*, sok ananasowo-pomarańczowy w proszku 16,6 % (maltodekstryna, zagęszczony przecierowy sok z ananasa, zagęszczony przecierowy sok z pomarańczy z cząstkami, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, cytrynian sodu, barwnik: beta karoten, substancja żelująca: agar, aromaty.
Izomaltuloza* jest węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier.
OPIS
Nie zawiera żelatyny. Szybko tężeje. Świetnie nadaje się do deserów, ciast i żelek. Odpowiednia dla osób stosujących dietę bezglutenową oraz dbających o linię.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia.
2. Galaretkę gotować przez 2-3 minuty, cały czas mieszając.
3. Przelać do naczynia, wystudzić.
Według uznania do smaku można dodać słodzik lub cukier (około 1-2 łyżeczki)
Aby przygotować żelki wystarczy użyć 50 ml mniej wody i rozpuszczoną galaretkę rozlać do silikonowych foremek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1547 kJ/364 kcal
Tłuszcz: <0,5 g<br/>w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g<br/>Węglowodany: 89 g
w tym cukry: 79 g
Błonnik: 3,8 g
Białko: <0,5 g<br/>Sól: 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: MLEKO, SOJĘ i ich produkty pochodne
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
25
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.